.

La data de 24 august 2017, în incinta Palatului de Cultură din or. Ungheni s-a desfășurat Conferința Pedagogică anuală cu genericul ”Acces, Relevanță, Calitate - competențe pentru prezent și viitor”. La lucrările conferinței au participat manageri ai instituțiilor preșcolare și școlare, pedagogi, elevi și părinți. Invitați de onoare în cadrul acestui forum important au fost Președinta raionului, Ludmila Guzun,  consultantul Ministerului Educaţiei, Culturii și Cercetării, Onică Vasile,  reprezentatul Guvernului, șeful  Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat, Petru Gherasimov, primarul or. Ungheni, Alexandru Ambros, Igor Eftodiev, prof. universitar USPEE ”Constantin Stere”, șefi de Direcții și reprezentanți ai serviciilor din cadrul Consiliului Raional Ungheni. 

Raportul de bază privind activitatea sistemului educațional din raion în anul precedent de studii a fost prezentat de către Iulia Pancu, șefa Direcției Educație. Au fost evidențiate atât realizările și succesele obținute în anul de studii 2016-2017, cât și problemele cu care s-au confruntat cadrele didactice din raion. Raportori au fost, de asemenea, cadre didactice, tineri specialiști, părinți, elevi, care pe lângă sublinierea unor șir de probleme au venit cu propuneri concrete de redresare a lor. 

La finele Conferinței a fost aprobat unanim Proiectul de Rezoluție, ce va fi un suport normativ pentru organizarea un proces educațional de calitate în noul an de studii 2017-2018.