.

La data de 21 noiembrie 2017 în I.P.Gimnaziul Zagarancea s-a desfășurat seminarul teoretico – practic al profesorilor de limba și literatura română din sectorul Sculeni. Cuvânt de inițiere în tematica seminarului i s-a oferit dnei Olga Popa, șef adjunct DE Ungheni. Cartea de vizită a I.P.Gimnaziul Zagarancea a fost prezentată de directorul instituției Veronica Morcov.
În calitate de formator pentru desfășurarea lecției de tip atelier de discuție cu tema: „Modalități de comunicare eficientă”, și a activității extracurriculare „Odă limbii române” a fost Lilia Mihailov, profesor de limba și literatura română din I.P.Gimnaziul Zagarancea.
Lopatețchi Oxana, profesoara de limba și literatura română din I.P.Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, a fost ca moderator la atelierul de lucru cu cadrele didactice din sector, tematica fiind „Formarea competențelor transdisciplinare în cadrul ariei curriculare „Limbă și comunicare”.
Dna Olga Popa a menționat că valorile general-umane predomină în sufletul elevilor, iar competențele de comunicare se dezvoltă prin atitudinea discipolilor față de școală și societate.