Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/edu_ungheni/edu-ungheni.md/libraries/joomla/filesystem/path.php on line 143

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/edu_ungheni/edu-ungheni.md/libraries/joomla/filesystem/path.php on line 146

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/edu_ungheni/edu-ungheni.md/libraries/joomla/filesystem/path.php on line 149
Limba rusă - Direcţia Educație Ungheni

Limba rusă

Fiecare generație a omenirii aduce cu sine provocări și tendințe noi în fiecare domeniu. Cadrul didactic astăzi trebuie să fie el însuși echipat bine pentru a forma competențele necesare la elevi, cu atât mai mult, încât un obiectiv prioritar este îmbunătățirea calității educației.

Recent, în incinta Gimnaziului Todirești, s-a desfășurat atelierul de lucru cu tema: „Rolul activităților interdisciplinare la limba rusă”, având public 17 profesori de limba rusă din instituțiile cu predare în limba română din sectoarele Cornești și Pîrlița.

Cuvântul de salut și cartea de vizită, prezentată de directoarea gimnaziului, Maria Savciuc, au impresionat prin multitudinea de activități , acțiuni concrete, dotarea instituției, proiecte implementate.

Una din competențele-cheie, care trebuie formate la elevi, este interdisciplinaritatea, ceea ce a fost realizat în cadrul lecției în clasa a 7-a, profesoară  Raisa Cantemir. De asemenea, pentru toată viața va rămâne în memoria elevilor lecția în clasa a 6-a, susținută de profesoara Svetlana Baltag despre drumul pâinii până ajunge pe masă.

Pe lângă dotarea lecțiilor cu materiale și auxiliare curriculare, tehnologii informaționale și comunicaționale, s-a organizat  o expoziție bogată de produse de panificație și s-a prezentat o activitate extradidactică.

Un alt seminar metodic s-a desfășurat în L.T. „A. Pușkin” cu profesorii de limba și literatura rusă din instituțiile alolingve, având tema: „Activitatea de proiect-metodă de dezvoltare a personalității creative, autoevaluarea și autodeterminarea acesteia”. 

Tema dată a fost tratată cu succes în clasa a 5-a, profesoară Olga Lebedeva, la ședința laboratorului de creație, condus de profesoara Pușcașu Marina. Activitatea de proiect și-au demonstrat-o elevii în scenă în cadrul activității extradidactice, regizată de profesoarele Lebedeva Olga, Pușcașu Marina, Gonțova Valentina.

Reflecțiile participanților la seminar au fost doar de apreciere și satisfacție, urmând să aplice în practrica de lucru cele învățate la școala măiestriei avansate.

Parascovia Zagoreanu, specialist principal, Direcția Educație Ungheni